Συναίσθημα

Τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν καθημερινά, μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη, καθώς η ζωή μας πλέον είναι γεμάτη από «εικόνες» και «εμπειρίες» που αποκτούμε από την αλληλεπίδραση που έχουμε με άλλους ανθρώπους.

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον άνθρωπο που να σας δημιουργεί αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα από το πρώτο κιόλας λεπτό που θα βρεθείτε μαζί του; Σίγουρα και πιθανώς θα έχετε σκεφτεί πως απλά δεν ταιριάζουν οι χαρακτήρες σας.

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως δεν αποτελούν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ευχάριστη παρέα. Υπάρχουν άτομα που η επαφή μαζί τους σε καταβάλει και σε ρίχνει συναισθηματικά, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη πως εκείνοι είναι κακοί, μοχθηροί ή τοξικοί άνθρωποι.

Αν επιθυμείς οι σχέσεις σου με τον περίγυρο σου να είναι άρτιες και ειλικρινείς, τότε το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Πόσες φορές έχει τύχει να αισθάνεσαι άβολα μέσα σε ένα χώρο με ανθρώπους που νιώθεις ότι δεν σου ταιριάζουν;

Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους! Πόσες φορές το έχουμε πει όλοι μας αυτό;

Το συναίσθημα σου είναι ο εσωτερικός σου κόσμος που πρέπει να μάθεις να αγαπάς. Μην αφήνεις πια κανέναν να σου γεμίζει την διάθεσή σου με τοξικότητα, η οποία είναι ικανή να δηλητηριάζει την καθημερινότητά σου.